Feber och kurslitteratur

Har varit sjuk sen i fredags, feber och känt mig allmänt hängig. Har känt mig hängig i typ två veckor faktiskt. Men nu börjar det bli bättre, det hjälpte med vila. Har spenderat de två senaste dagarna framför skrivbordet med att scanna kurslitteratur eftersom skolans bibliotek är så snålt och bara lånar ut böcker i en vecka. (Självklart skulle jag bli placerad i den kurs som läser Omvårdnad först. Det är nio obligatoriska böcker och åtta rekommenderade till den kursen, Medicin har bara tre. Har fått ihop nästan alla till första momentet, så sen är det "bara" sju kvar.) Sitter här och fryser och börjar få träningsvärk i armen av att trycka ner böckerna så det inte blir suddigt. Men lite roligt blev det när Lukas började nosa runt och blev scannad...





Stinkbomber och tvättstugetjuvar!

Jobbade öppning idag, det gick bra fram tills Samantha fick ett samtal från sin sons skola om att han hade rymt och hon va tvungen att åka dit och leta efter honom. Jag och Anna fick bara för det världens tokrush och fick slita arslet av oss. Sen när jag äntligen slutat 15.30 hade jag bråttom hem till tvättstugan som jag hade från 16, så då var det såklart nån jävla unge som slängde in en stinkbomb i bussen så att det stank utav bara helvete. Jag hade bråttom så jag kunde inte gå av och vänta in nästa buss så jag fick sitta där med kragen över näsan och försöka att inte kräkas i 15 min. Kom hem, samlade ihop tvätten och gick ner till tvättstugan, då kom nästa grej. Nån jävel hade en maskin igång fortfarande och den skulle precis börja skölja. Det var tyvärr tillräckligt kort tid kvar för att inte kunna slänga ut skiten över golvet så jag fick sitta där och vänta i 10 min på att den skulle bli klar. Alltså hade jag kunnat hoppa av stinkbussen! Precis när tvätten är klar kommer tjejen som bor längst ner i min trapp dit och kläcker ur sig nåt med att "vadå jag hade inte brytt mig om 10 min, dessutom har det inte gått 10 min än" (nä förlåt klockan var 16.09) Visst, 10 min är inte heeela världen, men det betyder att nästa tvätt kommer igång 17.20, och den sista typ 18.30 vilket gör att den hinner torka i 30 min. Sen är det inte speciellt kul att sitta där och vänta bara för att hon inte kan klockan. Så jag säger iaf till henne att händer det igen så kommer hennes tvätt ligga på golvet och att när jag kommer ner om en timme så kommer jag ta ur hennes kläder ur torkskåpet oavsett om dom är torra eller inte. Och hon blir sur. Man får väl visa lite hänsyn tycker jag!

Kräftmys med mamma

Hade tänkt spendera fredagskvällen i min ensamhet med att städa och diska. Johan jobbar kväll, skulle sluta 21 men måste jobba över till 02.. inte alltför skoj! Hade precis klämt i mig en tallrik fullkornsmakaroner med köttbullar och skulle precis ta tag i diskandet när mamsen ringde och undrade om jag ville ha kräftor. Några brukar man ju alltid få ner (brukar citera min käre far som beskriver kräftor som "en långsam svältdöd") så hon kom över med en hink och en låda vitt vin. Så efter några timmars mys sitter jag nu här alldeles snurrig och funderar på om jag ska försöka ge mig på disken ändå. Måste iaf dricka vatten, imorn är det ju kräftskiva på Muskö!

Skooooor!

Ska ju som sagt börja skolan snart, får äntligen börja använda mina egna kläder igen istället för dom där hemska Subwaykläderna! Men till min förtvivlan kom jag för typ en vecka sen på att jag inte har några skor att ha i höst. Har massor av sommarskor och ett par vinterskor men dom enda stövlarna som inte har pajat har kattfan pissat ner (som allt annat vi äger), och att tvätta fejkmocca är inte det enklaste! Så härdomdan började jag spana runt i V-by efter några fina stövlar. Har letat ända sen mina favvostövlar gick sönder för nåra år sen efter ett par fina svarta med spetsig tå. Men dom senaste åren har det bara funnits runda tår, eller spetsiga med en kilometer stilett och dessutom i den där hemska beiga diarrefärgen. Men nu så hittade jag äntligen några, och inte bara ett par, utan två! Ett par höga och ett par stövletter. Men att ha råd med två par skor på min lön efter semestern och nu när skolan börjar är inte det enklaste. Men eftersom jag har världens bästaste och underbaraste sötnos till älskling så fick jag köpa båda två! Dessutom så blev det jag som vann tävlingen som vi haft på jobbet om vem som kunde göra flest kurser tom april så jag ska få ett pris av Micke och Jenny, vilket om jag inte minns helt fel var på 1000 spänn, så det täcker båda skorna!

Men nu ska jag samla ihop kuddfodralen till soffan eftersom Axel fått för sig att soffan är en utmärkt toalett. Och vi hade tvättstuga igår, då tvättade jag den andra kudden. Känns så sjukt onödigt! Vet inte vi ska göra för att få han att sluta. Han har nu pissat ner soffan nåra gånger, sängen ett antal, diverse kläder och filtar och våran gamla digitalbox som vi som tur inte använde längre. Veterinären skrattar typ bara och säger att "det låter ju jobbigt" när man frågar om råd. Nån som har nåt tips? Älskar ju vår lilla Axel men det är rätt jobbigt att behöva tvätta hela tiden och oroa sig för vart han ska kissa härnäst. Dessutom är det ju svårt att tvätta en bäddmadrass, går ju lixom inte bara att slänga in i tvättmaskinen.

Två veckor kvar..

Snart börjar skolan. Om två veckor exakt. Två ynka veckor kvar av slit. Tiden går alldeles för långsamt! Har spenderat de två senaste veckorna i min ensamhet eftersom Johans schema varit helt olikt mitt. Han har stängt, jag har jobbat dagar, mest 11-19 vilket suger. Har knappt sett han i vaket tillstånd sen semestern slutade. De få timmar vi haft tillsammans har vi mest tillbringat på gymmet.

Jajamensan! Ni läste rätt. Vi har börjat gymma! Måste bli av med alla extrakilon jag lyckats lägga på mig under min tid på Subway. Saknar mina gamla kläder som jag inte kan ha längre. Det är fortfarande lite jobbigt att ge sig iväg till gymmet, men det känns superbra när man väl är där. Lite roligt är det att när jag betalade nästan 500 kr i månaden för mitt SATS-kort satte jag knappt foten där. Men nu när jag bara betalar 200 kr är jag där två gånger i veckan, 150 när skolan börjar och jag får studentrabatt. Dessutom är det öppet dygnet runt vilket är bra eftersom man inte behöver stressa och planera in sina besök efter öppettiderna. Det finns dock ingen gruppträning, men det finns gratis i skolan så jag funderar på att börja med yoga. Försöker börja äta nyttigare också, sallad på jobbet. Inget godis eller andra onyttigheter. Och frukost, vilket är enormt för mig som inte ätit frukost på vardagar på flera år. Är helt enkelt ingen frukostmänniska, eller morgonmänniska för den delen. Men nån gång måste jag ju växa upp och vilket tillfälle är inte bättre än nu när jag börjar skolan?

RSS 2.0