Tentaångest!

Igår kom jag på en sak. Jag har första tentan nästa fredag, det är om 11 dagar! Har massor av skittråkig litteratur att läsa om olika etiska teorier och filosofer. När kommer jag någonsin stå där som färdig syrra och tänka "Hmm, ska jag handla dygdetiskt eller konsekvensetiskt i denna situation? Eller kanske pliktetiskt?" Förstår inte varför vi ska hålla på och lära oss en massa detaljer, känns som högstadiet och rabblandet av årtal från diverse krig. Är det inte bättre att vi lär oss hur vi ska handla istället för att fokusera på vilken stolle på 1500-talet som filosoferade om vad? Tror nog att patienterna skiter blankt i om vi kan citera Descartes eller inte så länge vi behandlar dem som människor och vet hur man tar hand om dem.

Känns som jag kommer ha glömt hälften nån timme efter tentan, typ som årtalen från andra världskrigen har försvunnit ur min hjärna. Det viktiga är väl att jag vet VAD som hände, inte NÄR.

Känns sjukt onödigt!

Ångest!


Happy birthday to me!

Då var man 22 då!

Känns bra faktiskt. Började dagen med att läsa fel på schemat och därför droppa in på seminariet EN HEL TIMME försenad! Men eftersom min gruppledare är så otroligt snäll så behöver jag inte göra om seminariet! Fick min första present för dagen av Sharon, ett kort och en ask Aladdin-hjärtan. Var inte alls beredd på det, jättegulligt av henne! Vi har ju ändå bara känt varandra i typ två veckor.

Ikväll blir det mongolisk bbq med älsklingen och imorn kommer mamma, brorsan, pappa, pappas fru och hennes barn på middag. Ska laga kycklinggryta med svamp och köpa en tårta. Har inte vant mig vid att fixa själv inför födelsedagen, känner mig så vuxen. Är ju van att få allt serverat av päronen.

Upptäckte nyss att Konsumbloggen fyller år idag också, lite roligt eftersom jag är en flitig läsare. För er som inte vet vem/vad jag snackar om så är det http://konsumbloggen.com jag menar. Så grattis Konsumbloggen, hoppas du får en lika bra födelsedag som jag är säker på att jag kommer få!

Snart kommer älsklingen hem och då ska vi börja fira, längtar!

Skolstart, kollo och Analis Canalis

Jahapp då har man gått första veckan i skolan då! Har inte orkat blogga för att jag varit så trött/bakis. Måndagen gick bra, hamnade i en bra basgrupp och vi kommer bra överens. Ska läsa omvårdnad först, inte världens mest stimulerande ämne men det blir väl bättre.

Var på "kollot" tis-ons på Barnens Ö, hade jättekul! Vi hade lite föreläsningar med sjuksköterskor, ambulanssköterskor och barnmorskor vilket var min favvo. Inte vilka barnmorskor som helst utan de från tv-serien, det var jätteintressant och jag vill ännu mer nu! Hade suttit kvar och frågat saker i evigheter om inte faddrarna tvingat iväg oss på brännboll mot b-gruppen. Typ 160 pers mot varandra, 80 i varje lag, en aaaaning rörigt! Hade sån sjuk träningsvärk i ljumskarna efter för att faddrarna gjort planen enorm plus att man var tvungen att gå tillbaka två koner när man blev bränd. Sprang säkert fem rundor runt den där övervuxna grusplanen och snubblade på grästuvorna. Innan middagen blev tipsrunda med frågor som "vad heter den sista delen av matspjälkningskanalen?", ingen trodde ju på allvar att det kunde heta "Analis Canalis", men de gamla romarna hade tydligen humor! Lyckades dessutom kunna svaret på en av frågorna för att jag kollade på "Sjukhuset" dagen innan, så nu kollar jag på vart enda avsnitt! Visste ni förresten att om man lägger ut alla blodådror i en människa på en rad så når de NIO(!!!) varv runt månen! Fick mat så det räckte och blev (enormt mycket) över, och vin och öl fanns i princip obegränsat, så de 150 kronorna som man betalade fick man igen efter lunch första dagen. Lågstadiediskot på kvällen var väl sådär, men det fanns iaf alkohol!

Nu ska vi plugga etik och människosyn och har första seminariet på måndag, har åtta obligatoriska böcker till hela kursen plus åtta rekommenderade. Men som tur är börjar vi bara med en!

bloggkoll

Följ min blogg med bloggkoll

RSS 2.0