Vaaaaaarmt!

Skönt med lite värme dom sista dagarna på semestern. Enda jobbiga är att lägenheten blir så in i helvete varm att man smälter bort. Katterna ligger utslagna i badrummet där det är hyfsat svalt. Är ensam hemma nu eftersom älsklingen börjat jobba redan. Tänkte väl börja plugga lite teori så man kan ta det där förbannade körkortet nån gång. Vill helst hinna me teoriprovet innan skolan börjar så jag tänkte boka prov, men mitt tillstånd har gått ut så nu måste jag skaffa nytt.. surt värre!! Måste göra synundersökning och allt.. bläää!! RIngde lite olika optiker för att kolla priser på undersökningen, Synsam var inte helt oväntat dyrast, 150 spänn. Billigast var Spånga Optik med 80kr.. svårt val! Måste gå den där töntiga kursen med Johan också eftersom han får köra med mig nu. Dyrt kommer det bli med kurs, synundersökning, tillstånd för både mig och han. Men jag måste ju ta det där kortet så är det bara! Ville bara ha teorin avklarad innan skolan börjar så jag slapp koncentrera mig på två saker. Får se hur det blir nu..

Barbequesås?

I lördags hade vi grillmiddag med Johans båda systrar med pojkvänner. Så under dagen var vi i Nynäs för att införskaffa råvaror. Johan är helt tokig i BBQ-sås och väl inne på ICA så kollade vi runt efter någon sådan. Men vi hittade ingen och orkade inte leta närmre så vi tänkte att det fick vara. Men väl ute i bilen så ångrade vi oss och tänkte att vi kunde ju alltid kolla på Willy's. Men där kunde vi inte heller hitta någon, letade på varenda hylla och det enda som fanns var nån slags marinaraliknande tomatsås som dom kallade Barbeque. Så vi åkte vidare mot Konsum. Men där verkade det inte finnas nån heller.

Började bli lite fundersamma och tänkte att det kanske var slut hos leverantören. Men det fanns inget ställe där dom borde stå heller. Så jag frågade en kvinna som jobbade där. Men hon såg ut som ett frågetecken och undrade vad jag menade. Blev helt ställd.. vanlig barbequesås? Sån där rökig vinröd tomat/ananassås eller vad det nu är i? Så hon började vandra mellan hyllorna tills vi kom till dressingarna där dom hade Liquid Smoke, men ingen BBQ. Sa att hon aldrig hade ätit nån sån sås, hade ingen aning om vad jag pratade om. Och det här var inte en kvinna i pensionsåldern utan en 30 åring som dessutom såg ut att tycka väldig mycket om mat, hon var stor som ett hus. Är det så illa att lilla Nynäs ligger så långt ut på landet att dom inte har nymodigheter som BBQ-sås? Men dom hade ju Liquid Smoke. Konstigt konstigt!

Iaf så åkte vi hemåt, så kom vi till Ösmorondellen och tänkte att vi kan väl kolla in ICA där oxå bara för säkerhets skull. Och vad hittar vi där om inte ICA's egna BBQ-sås OCH Hickory BBQ-sås. Så Ösmo är iaf liiiiiite mer civilariserade än Nynäs. Det fick bli en Hickory sås och sen var Johan nöjd. Jag är fortfarande chockad!


Smarta änder

Jag och älsklingen hade lite picknick på Lövstabadet med baguette och kycklingspett under eftermiddagen. Mysigt värre! Orkade dock inte äta upp det sista av min baguette så jag tänkte att änderna nere vid vattnet säkert va hungriga, bättre än att slänga.

Rev isär några bitar och fördelade på de två änderna som fanns på plats. Men tydligen var det lite svårt att äta för den ena. Och vad gör då det lilla livet? Jo hon vandrar ner till strandkanten och mjukar upp brödbiten i vattnet.

Att änder kunde vara så smarta hade jag ingen aning om. Blev riktigt rörd där jag stod och doppade tårna.

En blivande sjuksköterskestudent..

.. japp det är jag! Bort med förhoppningsvis, jag kom in på KI!!! Lite överraskande att komma in på första urvalet. Har suttit och kollat tidigare års lägsta intagningspoäng typ 5-6 år tillbaka och jag har legat under alla år. Betygen har legat runt 16-17 och högskoleprovet på minst 1,4.. jag har 1,3. Men jag kom in på 1,3 så det måste ha sänkts! Nu slipper jag äntligen Subway, lär väl jobba kvar på deltid tills jag hittat ett bättre extrajobb, helst handel. Men sen är jag äntligen fri efter 2 år, visst jag får väl skylla mig själv som inte varit tillräckligt aktiv i jobbsökandet men bitvis har det faktiskt varit kul där. Jobbigt bara att det kommit lite rolig personal lagom tills man slutar men vad ska man göra? Så nu har jag en månads heltidsarbete kvar efter semestern slutat och sen börjar pluggandet!!

Kom hem igår kväll efter några mysiga dagar med älsklingen på Västkusten. Lämnade ett regnigt Stockholm tidigt i måndags morgon och anlände i ett betydligt soligare Göteborg vid lunch. Åkte till pappas moster Britta i Frölunda och lämnade väskorna och sen spenderade vi eftermiddagen med en promenad på stan tills det började regna. Dagen efter åkte vi till Johans kusiner i Askim och spenderade dagen på Liseberg där jag förtvivlat upptäckte att jag blivit kärring, magen höll på att vända på sig redan efter första åket. Att jag morgonen innan varit darrigare än ett asplöv och varit väldigt nära att kräkas när vi steg upp halv 6 på morgonen efter ca 3 timmars sömn kan ha haft något med saken att göra, men ändå. Men trots det hade vi en kul dag tillsammans med Johans kusin Karl. Vi blev JÄTTEBLÖTA i Flumeride, vita linnebyxor är inte att rekommendera, dom blev helt genomskinliga. Johan tappade dessutom sin älskade keps i en av båtarna och den dök ju så klart inte upp. Efter att ha glömt den hos pappa i nästan ett halvår hann han ha den i en vecka innan den försvann igen. It just wasnt meant to be.

På onsdagen tog vi en hiskligt dyr buss upp till Lysekil och Johans farmor och farfar. Där var det varmt och inte ett moln på himlen. Tog en kvällspromenad runt stan och blev itvingade kolossala mängder mat som man alltid blir hos någons far- eller morföräldrar. Hittade dessutom en av mina äldsta kärlekar i deras vardagsrum; ett piano. Har inte rört ett på evigheter och jag kom knappt ihåg hur man läser noter. Men efter en stunds plinkande började Månskenssonaten komma tillbaka stycke efter stycke. Gud vad jag saknar mitt gamla piano!

På torsdagen åkte vi till Nordens Ark och tittade på djuren bland alla skrikande ouppfostrade snorungar. Vissa människor borde inte få skaffa barn om dom inte kan hålla koll på dem. De petade på sköldpaddorna och klättrade på rep och stängsel trots gigantiska varningsskyltar. Man bara hoppades att en leopard skulle bita dem så att föräldrarna lärde sig nåt. Men trots ungarna så var det en mysig dag och vi fick en rejäl promenad. Såg alla djur förutom vargarna som gömde sig med sina valpar och såg bara skymten av en tiger. Efter ytterligare massa mat så bar det igår eftermiddag iväg tillbaka till Göteborg för att ta tåget hem till Stockholm och två gosiga katter.

Nästa vecka blir det Muskö och hundvakt till Eril som inte får följa med på segelturen på Göta Kanal. Ska bli kul, tänkte hälsa på pappa en del som också är där ute och så blir det ett besök hos Micke och Suzan som fått en liten pojke i tisdags.






Turist i sin egen stad

Kom hem för en stund sen från mammas torp där vi spenderat natten efter en dag i min barndomsstad Borlänge. Lämnade av kissarna hos mamma igår förmiddag och satte sedan av norrut mot Dalarna. Visade runt Johan där jag växt upp. Började med att Johan ville absolut ville stanna och fota dalahästen i Avesta och vara allmänt turistig. Sen bar det av mot Borlänge och Hornsgatan där jag växt upp. En tur förbi The White House för att garva lite är ett måste. Lite lunch på American Take Away med världens godaste panpizza. Sen åkte vi och hälsade på gamla mormor. Hon var pigg och kom ihåg vem Johan var och allt. Däremot glömde hon vad hon hade sagt 3 min tidigare och frågade samma frågor om och om igen. Men är man 92 år gammal så är det ok. Hon är ändå väldigt pigg för sin ålder och blev jätteglad att vi kom förbi. Efter mormor blev det ett besök i farfars minneslund och sedan vidare till kyrkan till morfars grav. Gud vad jag saknar dom två, en bättre morfar och farfar får man leta efter!

Sen fick jag för mig att jag skulle visa Johan Sveriges bästa vatten så vi vandra ner i Frostbrunnsdalen som ligger bredvid kyrkan. Trots en massa myggbett var det väldigt mysigt och en skön paus från den varma bilen. Drack vatten ur källan som är hur gått som helst. Lyckades övertala Johan att smaka lite också även om han var väldigt skeptisk mot att det gick att dricka vatten direkt från källan. Efter sommarens första mjukglass i Rommehed vände vi bilen tillbaka till Enköping där kissarna väntade med mamma efter en händelserik dag i torpet. Grillade Scans grillspjut till middag som var en aning övermarinerade men väldigt möra. Katterna trivdes som fisken i vattnet där ute men tyvärr var vi tvugna att vara hemma idag till kl 0800 för att släppa in ComHems tekniker som konstaterade det vi redan försökt förklara för idioterna på kundtjänst, dvs att boxen var trasig. Så efter en gnällig bilresa hem där Axel tjöt hela vägen så ligger dom nu däckade under soffbordet och jag ska plantera blommor på balkongen.







Semester!

Äntligen! Jag och älsklingen har spenderat eftermiddagen med en margarita i handen på balkongen, mysigt värre! Ska snart laga till en mumsig middag bestående av en blodig köttbit med klyftisar och bea.. med den sista flaskan vin vi köpte i Tunisien för ett år sen. Ska bli riktigt gott...

Fick sällskap av Lukas på balkongen när vi drack drinkar, han tyckte drinkarna lukta läskigt men sugröret va gott...



RSS 2.0