Barbequesås?

I lördags hade vi grillmiddag med Johans båda systrar med pojkvänner. Så under dagen var vi i Nynäs för att införskaffa råvaror. Johan är helt tokig i BBQ-sås och väl inne på ICA så kollade vi runt efter någon sådan. Men vi hittade ingen och orkade inte leta närmre så vi tänkte att det fick vara. Men väl ute i bilen så ångrade vi oss och tänkte att vi kunde ju alltid kolla på Willy's. Men där kunde vi inte heller hitta någon, letade på varenda hylla och det enda som fanns var nån slags marinaraliknande tomatsås som dom kallade Barbeque. Så vi åkte vidare mot Konsum. Men där verkade det inte finnas nån heller.

Började bli lite fundersamma och tänkte att det kanske var slut hos leverantören. Men det fanns inget ställe där dom borde stå heller. Så jag frågade en kvinna som jobbade där. Men hon såg ut som ett frågetecken och undrade vad jag menade. Blev helt ställd.. vanlig barbequesås? Sån där rökig vinröd tomat/ananassås eller vad det nu är i? Så hon började vandra mellan hyllorna tills vi kom till dressingarna där dom hade Liquid Smoke, men ingen BBQ. Sa att hon aldrig hade ätit nån sån sås, hade ingen aning om vad jag pratade om. Och det här var inte en kvinna i pensionsåldern utan en 30 åring som dessutom såg ut att tycka väldig mycket om mat, hon var stor som ett hus. Är det så illa att lilla Nynäs ligger så långt ut på landet att dom inte har nymodigheter som BBQ-sås? Men dom hade ju Liquid Smoke. Konstigt konstigt!

Iaf så åkte vi hemåt, så kom vi till Ösmorondellen och tänkte att vi kan väl kolla in ICA där oxå bara för säkerhets skull. Och vad hittar vi där om inte ICA's egna BBQ-sås OCH Hickory BBQ-sås. Så Ösmo är iaf liiiiiite mer civilariserade än Nynäs. Det fick bli en Hickory sås och sen var Johan nöjd. Jag är fortfarande chockad!


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0