Skolstart, kollo och Analis Canalis

Jahapp då har man gått första veckan i skolan då! Har inte orkat blogga för att jag varit så trött/bakis. Måndagen gick bra, hamnade i en bra basgrupp och vi kommer bra överens. Ska läsa omvårdnad först, inte världens mest stimulerande ämne men det blir väl bättre.

Var på "kollot" tis-ons på Barnens Ö, hade jättekul! Vi hade lite föreläsningar med sjuksköterskor, ambulanssköterskor och barnmorskor vilket var min favvo. Inte vilka barnmorskor som helst utan de från tv-serien, det var jätteintressant och jag vill ännu mer nu! Hade suttit kvar och frågat saker i evigheter om inte faddrarna tvingat iväg oss på brännboll mot b-gruppen. Typ 160 pers mot varandra, 80 i varje lag, en aaaaning rörigt! Hade sån sjuk träningsvärk i ljumskarna efter för att faddrarna gjort planen enorm plus att man var tvungen att gå tillbaka två koner när man blev bränd. Sprang säkert fem rundor runt den där övervuxna grusplanen och snubblade på grästuvorna. Innan middagen blev tipsrunda med frågor som "vad heter den sista delen av matspjälkningskanalen?", ingen trodde ju på allvar att det kunde heta "Analis Canalis", men de gamla romarna hade tydligen humor! Lyckades dessutom kunna svaret på en av frågorna för att jag kollade på "Sjukhuset" dagen innan, så nu kollar jag på vart enda avsnitt! Visste ni förresten att om man lägger ut alla blodådror i en människa på en rad så når de NIO(!!!) varv runt månen! Fick mat så det räckte och blev (enormt mycket) över, och vin och öl fanns i princip obegränsat, så de 150 kronorna som man betalade fick man igen efter lunch första dagen. Lågstadiediskot på kvällen var väl sådär, men det fanns iaf alkohol!

Nu ska vi plugga etik och människosyn och har första seminariet på måndag, har åtta obligatoriska böcker till hela kursen plus åtta rekommenderade. Men som tur är börjar vi bara med en!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0